Θερινές εκπτώσεις 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Ιούλιος 2012 08:51


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας ενημερώνει τους καταναλωτές ότι η θερινή εκπτωτική περίοδος ξεκινά την Δευτέρα 16/07/2012 και λήγει την Δευτέρα 31/08/2012.

Καλούμε τους καταναλωτές της περιοχής να επωφεληθούν από τα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων που θα γίνονται στα καταστήματα της Πτολεμαΐδας, ποσοστά τα οποία θα αγγίξουν και θα ξεπεράσουν σε κάποιες περιπτώσεις το 70%.
Οι συνάδελφοι που δίνουν μάχη επιβίωσης τα τελευταία χρόνια, στηρίζονται στην θερινή περίοδο των εκπτώσεων, και ευελπιστούν να συνεχιστεί το αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης που διέπει τις σχέσεις τους με τους καταναλωτές, γι αυτό και τους καλούμε να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τους τοπικούς εμπόρους.
Προτείνουμε επίσης στους καταναλωτές να εφαρμόσουν την έρευνα αγοράς, να προσέχουν την υποχρεωτικά, διπλή αναγραφόμενη τιμή στα προϊόντα, ώστε να αποφευχθεί κάθε παραπλανητική ενέργεια.
Τέλος καλούμε τους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναγραφόμενες τιμές, καθώς επίσης  και να προβούν στις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις, ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς από την μεριά μας τους καταναλωτές που επίσης διανύουν ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

 

Είναι αυτονόητο ότι η τήρηση των κανόνων και η διαφύλαξη των θεσμών, ιδίως σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, αποτελούν εργαλεία καταπολέμησης της κρίσης και τυχόν παραβίασή τους μπορεί να επιφέρει ακόμη πιο επώδυνες συνέπειες.
Ως προς την ειδικότερη διενέργεια των εκπτώσεων, οι συνάδελφοι πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.