ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΩΛΗΣΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2011 19:39

O Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας δέχεται τον τελευταίο καιρό καταγγελίες από συναδέλφους, κυρίως βιβλιοπώλες, για παράνομη φωτοτύπηση αλλά και πώληση ξενόγλωσσων βιβλίων από φροντιστήρια ξένων γλωσσών, και από ιδιοκτήτες φωτοτυπικών μηχανημάτων στην Πτολεμαΐδα.

Ο Σύλλογος θέλοντας να προστατέψει τους συναδέλφους που δεν ακολουθούν τέτοιου είδους παράνομες πρακτικές δηλώνει ότι:

Υπενθυμίζουμε ότι η φωτοτύπηση μέρους ή ολόκληρου βιβλίου, είναι παράνομη σύμφωνα με τον Νόμο 2121/1993.

Η πώληση φωτοαντιγράφων βιβλίων, αλλά και τα ίδια τα βιβλία από φροντιστήρια, και από άλλου είδους φωτοτυπικά κέντρα, είναι παράνομη, αφού δεν έχουν δικαίωμα πώλησης αγαθών, και δεν έχουν την δυνατότητα έκδοσης νόμιμης απόδειξης πώλησης.

Ενημερώνουμε άμεσα το γραφείο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ενημερώνουμε άμεσα ΤΟ ΣΏΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ για να επιληφθεί του θέματος, αφού οι καταγγελίες είναι επώνυμες.

Ενημερώνουμε άμεσα το τμήμα Εμπορίου της περιφερειακής ενότητας  Ν. Κοζάνης.

 

Κάνουμε γνωστό επίσης ότι συνεργάτες εκδοτικών οίκων επισκέπτονται ανώνυμα σημεία πώλησης τέτοιου είδους παράνομων δραστηριοτήτων και αγοράζουν ως απόδειξη τέτοιου είδους αναπαραχθέντα αντίγραφα και ακολουθείται η νομική οδός με ενημέρωση του Εισαγγελέα, της Αστυνομικής Αρχής, τις φορολογικές αρχές, και κατατίθενται αγωγές για αποζημιώσεις για τις απώλειες εσόδων και για ηθική βλάβη.

 

Ως Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας θα θέλαμε από την μία πλευρά να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα

με επαγγελματικό τρόπο, και απέχουν από τέτοιου είδους παράνομες πρακτικές, αλλά και να προειδοποιήσουμε αυτούς που ίσως από άγνοια φωτοτυπούν, ή μεταπωλούν παρανόμως βιβλία. Είναι κρίμα να επιβαρυνθούν με πρόστιμα, και να σύρονται στα δικαστήρια, αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από πολύ κοντά το θέμα,και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος                                Σοφοκλής Ασιανός